joi, 16 octombrie 2014

Sepie prăjită cu legume

Sepie prăjită cu legume


Timp de preparare: 3/4 de oră
Circa 420 kcal/porție
Ingrediente:
- 300 g sepie
- 50 g carne de porc slabă
- 1 linguriță sos de soia
- 1 linguriță vin de orez
- 1 linguriță amidon
- 50 g creveți mici
- 16 bucăți păstăi de mazăre fină
- 5 linguri ulei
- 50 g morcovi tăiați bețișoare
- 1 ceapă verde, tăiată subțire
- 50 g  muguri de bambus tăiați fâșii
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură vin de orez
- zahăr, sare
- piper, glutamat
Preparare:
Se pregătește marinata din sare, sos de soia, vin de orez și amidon, cu care se stropește carnea de porc.
Creveții se dau printr-o pastă obținută din 2 lingurite vin de orez cu 1 linguriță de amidon.
Mazărea se călește în trei linguri de ulei și se pune pe farfurie. Se prăjesc apoi creveții, carnea de porc, morcovii și mugurii de bambus, Se prăjește și ceapa. Se pune sepia tăiată bucăți de 4-5 cm lungime. Se călesc puțin împreună. Se completează cu un sos făcut din 2 linguri sos de soia, 1 lingura vin de orez și condimente și se mai lasă puțin pe foc pentru ca să se pătrundă bine gusturile.
Se servește cu orez cu migdale.

Sepie prăjită cu legume, Rețete culinare chinezești

Niciun comentariu: