miercuri, 15 octombrie 2014

Rață cu ghimbir

Rață cu ghimbir


Timp de preparare: 1 oră
Circa 480 kcal/porție
Ingrediente:
- 250 g carne de rață
- sare
- piper
- 1 praf de ghimbir
- 500 g ananas
- 150 g muguri de bambus
- zeamă de carne de pasăre
- 2 linguri amidon(făină)
- 2 linguri de frișcă
- 2 linguri de sherry
- 25 g migdale
Preparare:
Carnea se condimentează cu sare, piper, ghimbir și se prăjește pe ambele părți cam 7 minute.
Pielea de pe carne se taie felii subțiri și se prăjește până devine crocantă. 
Ananasul tăiat cuburi și mugurii de bambus se călesc puțin, se adaugă supa de pasăre și frișca și se leagă cu amidon.
Se adaugă carnea tăiată fâșii, se pune sherry, se condimentează.
Migdalele prăjite fără ulei și pielea crocantă se presară pe mâncare.
Se servește cu tăiței transparenți.

Rață cu ghimbir, Rețete culinare chinezești

Niciun comentariu: