Pagini
Mihail Drumeș
- Adrian Păunescu
- Al. Dumas tatal
- Alecsandri
- Am învățat
- Basme Petre Ispirescu
- Basmele românilor
- Baudelaire
- Blaga
- Bruno Ferrero
- Cantecele cu note muzicale
- Cartile cu Apolodor
- Christmas songs
- Educaţia minţii
- Engleza
- Fabule
- Francois Rabelais
- Franz Kafka
- Gellu Naum
- Legende populare romanesti
- Lucio Lombardo Radice
- Mihai Eminescu
- Mihail Sadoveanu
- Octavian Paler
- Petre Ispirescu
- Poezii
- Povesti
- Povesti cu talc
- Povesti in imagini
- Retete culinare
- Retete culinare chinezesti
- Statusuri
- Tudor Arghezi
- amintiri istorice
- bucatarie chinezesca
- canción de Navidad
- cantecele
- culinare
- magnolia
- mihail drumes
- muzicale
- retete deosebite
- traditii romanesti
luni, 29 septembrie 2014
duminică, 28 septembrie 2014
sâmbătă, 27 septembrie 2014
Parfait de ciocolata, zmeura si fistic
Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatit: 20 de minute
Timp de congelare: 4 ore
Ingrediente:
pentru garnitura de fructe
- 50 g de fructoza
- 250 g de zmeura proaspata
- 50 g de fistic maruntit si prajit
- 2 lingurite de extract natural de vanilie
pentru spuma de ciocolata
- 200 g de ciocolata amaruie cu peste 70% cacao
- 30 g de fructoza
- 4 cl de rom
- 4 galbenusuri de ou
- 25 g de smantana lichida(cu 35% masa grasa)
Preparare:
Intr-o cratita, puneti 50 g de fructoza si 6 cl de apa. lasati sa fiarba pana cand siropul se ingroasa. Adaugati zmeura, fisticul si vanilia. Incalziti putin mai mult de 5 minute, apoi luati de pe foc. Lasati sa se raceasca si pastrati la frigider.
Rupeti ciocolata in bucatele mici intr-un bol mare. Puneti deasupra unei cratite cu apa care fierbe si topiti ciocolata la bain-marie.
Intr-o cratita, puneti 30 g de fructoza si romul. Lasati sa se incalzeasca pana cand obtineti un sirop gros.
In acest timp, frecati galbenusurile de ou pana cand se albesc. Continuati sa frecati, turnand siropul de rom in fir subtire. Continuati sa frecati cu mixerul, la viteza mare, timp de 4-5 minute. Adaugati ciocolata topita.
Bateti smantana pana obtineti o frisca tare si incorporati-o cu grija in amestecul precedent, cu o spatula. Adaugati fructele si amestecati.
Turnati totul intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt. Acoperiti amestecul cu hartia si puneti la congelator timp de cel putin 4 ore.
Pentru a scoate preparatul din forma, dati la o parte hartia si taiati felii.
Parfait de ciocolata, zmeura si fistic
Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatit: 20 de minute
Timp de congelare: 4 ore
Ingrediente:
pentru garnitura de fructe
- 50 g de fructoza
- 250 g de zmeura proaspata
- 50 g de fistic maruntit si prajit
- 2 lingurite de extract natural de vanilie
pentru spuma de ciocolata
- 200 g de ciocolata amaruie cu peste 70% cacao
- 30 g de fructoza
- 4 cl de rom
- 4 galbenusuri de ou
- 25 g de smantana lichida(cu 35% masa grasa)
Preparare:
Intr-o cratita, puneti 50 g de fructoza si 6 cl de apa. lasati sa fiarba pana cand siropul se ingroasa. Adaugati zmeura, fisticul si vanilia. Incalziti putin mai mult de 5 minute, apoi luati de pe foc. Lasati sa se raceasca si pastrati la frigider.
Rupeti ciocolata in bucatele mici intr-un bol mare. Puneti deasupra unei cratite cu apa care fierbe si topiti ciocolata la bain-marie.
Intr-o cratita, puneti 30 g de fructoza si romul. Lasati sa se incalzeasca pana cand obtineti un sirop gros.
In acest timp, frecati galbenusurile de ou pana cand se albesc. Continuati sa frecati, turnand siropul de rom in fir subtire. Continuati sa frecati cu mixerul, la viteza mare, timp de 4-5 minute. Adaugati ciocolata topita.
Bateti smantana pana obtineti o frisca tare si incorporati-o cu grija in amestecul precedent, cu o spatula. Adaugati fructele si amestecati.
Turnati totul intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt. Acoperiti amestecul cu hartia si puneti la congelator timp de cel putin 4 ore.
Pentru a scoate preparatul din forma, dati la o parte hartia si taiati felii.
Parfait de ciocolata, zmeura si fistic
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Spuma de prune uscate
Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de inmuiere: 1 ora
Timp de racire: 2 ore
Ingrediente:
- 1 pliculet de ceai
-200 g prune uscate, fara samburi
- 5 cl de coniac
- 8 bucati de branza petit-suisse sau 400 g branza proaspata de capra
- 10 cl de smantana degresata, lichida
- 1 lingurita de extract natural de vanilie
- 30 g de fructoza
- 50 g de migdale maruntite
- 1 portocala (pentru decor)
Preparare:
Pregatiti o ceasca de ceai tare. Puneti prunele uscate intr-un bol si turnati ceaiul si coniacul deasupra. Lasati la infuzat aproximativ o ora.
Scurgeti prunele. Amestecati-le pentru a obtine o pasta.
Desfaceti bucatile de branza petit-suisse intr-un bol. Adaugati smantana lichida, extractul de vanilie si fructoza. Frecati pana cand amestecul devine usor spumos. Incorporati pasta de prune si migdalele maruntite. Amestecati bine.
Turnati spuma in boluri mici si puneti la frigider timp de doua ore
Decorati cu coaja de portocala.
Spuma de prune uscate
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de inmuiere: 1 ora
Timp de racire: 2 ore
Ingrediente:
- 1 pliculet de ceai
-200 g prune uscate, fara samburi
- 5 cl de coniac
- 8 bucati de branza petit-suisse sau 400 g branza proaspata de capra
- 10 cl de smantana degresata, lichida
- 1 lingurita de extract natural de vanilie
- 30 g de fructoza
- 50 g de migdale maruntite
- 1 portocala (pentru decor)
Preparare:
Pregatiti o ceasca de ceai tare. Puneti prunele uscate intr-un bol si turnati ceaiul si coniacul deasupra. Lasati la infuzat aproximativ o ora.
Scurgeti prunele. Amestecati-le pentru a obtine o pasta.
Desfaceti bucatile de branza petit-suisse intr-un bol. Adaugati smantana lichida, extractul de vanilie si fructoza. Frecati pana cand amestecul devine usor spumos. Incorporati pasta de prune si migdalele maruntite. Amestecati bine.
Turnati spuma in boluri mici si puneti la frigider timp de doua ore
Decorati cu coaja de portocala.
Spuma de prune uscate
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Abonați-vă la:
Postări (Atom)