Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 1 ora
Timp de macerare: 1 ora
Timp de gatit: 45 de minute
Ingrediente:
- 300 g de smochine uscate
- 200 g de prune uscate fara samburi
- 200 g de caise uscate
- 10 cl de rom
- 50 g de alune intregi
- 50 g de migdale intregi
- 100 g de praf de migdale
- 50 g de praf de alune
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 25 cl de smantana degresata
- 3 oua intregi + 1 albus
- ulei de masline pentru forma de copt
Preparare:
Taiati smochinele, prunele si caisele in bucatele foarte mici si puneti-le la macerat in rom, timp de o ora.
Incalziti cuptorul la 160ºC.
Sfaramati alunele si migdalele in bucati mari. Puneti-le intr-un bol, apoi adaugati praful de migdale si cel de alune, scortisoara si smantana. Amestecati cu o spatula.
Frecati ouale intregi cu albusul si turnati in bol. Incorporati fructele marinate fara lichid si amestecati totul.
Ungeti cu ulei o forma de copt. Turnati tot amestecul in forma. Puneti la cuptor si lasati sa se coaca timp de aproximativ 45 de minute. Lasati sa se raceasca inainte de a scoate din forma.
Aceasta prajitura poate fi servita asa cum este, cu crema englezeasca vanilata sau alaturi de branza proaspata.
Este o prajitura ideala pentru micul dejun al unui sportiv.
Prajitura cu trei fructe
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu