Timp de pregatire: 15 minute
Timp de inmuiere: 1 ora
Timp de racire: 2 ore
Ingrediente:
- 1 pliculet de ceai
-200 g prune uscate, fara samburi
- 5 cl de coniac
- 8 bucati de branza petit-suisse sau 400 g branza proaspata de capra
- 10 cl de smantana degresata, lichida
- 1 lingurita de extract natural de vanilie
- 30 g de fructoza
- 50 g de migdale maruntite
- 1 portocala (pentru decor)
Preparare:
Pregatiti o ceasca de ceai tare. Puneti prunele uscate intr-un bol si turnati ceaiul si coniacul deasupra. Lasati la infuzat aproximativ o ora.
Scurgeti prunele. Amestecati-le pentru a obtine o pasta.
Desfaceti bucatile de branza petit-suisse intr-un bol. Adaugati smantana lichida, extractul de vanilie si fructoza. Frecati pana cand amestecul devine usor spumos. Incorporati pasta de prune si migdalele maruntite. Amestecati bine.
Turnati spuma in boluri mici si puneti la frigider timp de doua ore
Decorati cu coaja de portocala.
Spuma de prune uscate
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu