Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 30 de minute
Ingrediente:
- 3 oua intregi
- 125 g de smantana degresata
- 30 g de fructoza + putina fructoza pentru forma de copt
- 4 cl de rachiu de zmeura ( rom, coniac sau 1/2 lingurita de extract natural de vanilie)
- 300 g de zmeura
- ulei de masline pentru forma de copt
Preparare
Incalziti cuptorul la 180ºC.
Spargeti ouale intr-un bol. Adaugati smantana si fructoza. Bateti cu telul pana cand amestecul este omogen. Turnati rachiul de zmeura si amestecati din nou.
Ungeti un vas termorezistent si presarati peretii cu fructoza.
Puneti zmeura pe fundul vasului si acoperiti cu amestecul.
Puneti la cuptor si lasati sa se coaca timp de 25-30 de minute.
Serviti caldut sau rece, eventual cu inghetata de fructoza.
Placinta(clafoutis) cu zmeura
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu