Pagini

duminică, 1 noiembrie 2015

Risotto cu dovleac




Pune într-o tigaie o lingură de ulei de măsline. Curăță o ceapă, un morcov și o bucată de dovleac, taie-le cuburi mici. Poți pune și bucățele de bacon și/sau ciuperci. Călește-le 5 minute apoi pune orezul. Unul special pentru risotto. Amestecă bine, cât să se acopere orezul cu ulei. Stinge cu puțin vin alb, sec. Apoi pune apă, puțin câte puțin, pe măsură ce este absorbită de orez, amestecând continuu. Apoi pune sare, pe gustul tău. Când orezul este fiert, stinge focul, pune o bucătică de unt și cașcaval ras și acoperă tigaia cu un capac.  Servește risotto într-un dovleac scobit, cu cașcaval ras deasupra și ornat cu frunzulițe de busuioc, oregano sau pătrunjel. Să aveți poftă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu