Pune într-o tigaie o lingură de ulei de măsline. Curăță o ceapă, un morcov și o bucată de dovleac, taie-le cuburi mici. Poți pune și bucățele de bacon și/sau ciuperci. Călește-le 5 minute apoi pune orezul. Unul special pentru risotto. Amestecă bine, cât să se acopere orezul cu ulei. Stinge cu puțin vin alb, sec. Apoi pune apă, puțin câte puțin, pe măsură ce este absorbită de orez, amestecând continuu. Apoi pune sare, pe gustul tău. Când orezul este fiert, stinge focul, pune o bucătică de unt și cașcaval ras și acoperă tigaia cu un capac. Servește risotto într-un dovleac scobit, cu cașcaval ras deasupra și ornat cu frunzulițe de busuioc, oregano sau pătrunjel. Să aveți poftă.
Pagini
Mihail Drumeș
- Adrian Păunescu
- Al. Dumas tatal
- Alecsandri
- Am învățat
- amintiri istorice
- Basme Petre Ispirescu
- Basmele românilor
- Baudelaire
- Blaga
- Bruno Ferrero
- bucatarie chinezesca
- canción de Navidad
- cantecele
- Cantecele cu note muzicale
- Cartile cu Apolodor
- Christmas songs
- culinare
- Educaţia minţii
- Engleza
- Fabule
- Francois Rabelais
- Franz Kafka
- Gellu Naum
- Legende populare romanesti
- Lucio Lombardo Radice
- magnolia
- Mihai Eminescu
- mihail drumes
- Mihail Sadoveanu
- muzicale
- Octavian Paler
- Petre Ispirescu
- Poezii
- Povesti
- Povesti cu talc
- Povesti in imagini
- Retete culinare
- Retete culinare chinezesti
- retete deosebite
- Statusuri
- traditii romanesti
- Tudor Arghezi
duminică, 1 noiembrie 2015
Risotto cu dovleac
Pune într-o tigaie o lingură de ulei de măsline. Curăță o ceapă, un morcov și o bucată de dovleac, taie-le cuburi mici. Poți pune și bucățele de bacon și/sau ciuperci. Călește-le 5 minute apoi pune orezul. Unul special pentru risotto. Amestecă bine, cât să se acopere orezul cu ulei. Stinge cu puțin vin alb, sec. Apoi pune apă, puțin câte puțin, pe măsură ce este absorbită de orez, amestecând continuu. Apoi pune sare, pe gustul tău. Când orezul este fiert, stinge focul, pune o bucătică de unt și cașcaval ras și acoperă tigaia cu un capac. Servește risotto într-un dovleac scobit, cu cașcaval ras deasupra și ornat cu frunzulițe de busuioc, oregano sau pătrunjel. Să aveți poftă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu