Pagini
Mihail Drumeș
- Adrian Păunescu
- Al. Dumas tatal
- Alecsandri
- Am învățat
- amintiri istorice
- Basme Petre Ispirescu
- Basmele românilor
- Baudelaire
- Blaga
- Bruno Ferrero
- bucatarie chinezesca
- canción de Navidad
- cantecele
- Cantecele cu note muzicale
- Cartile cu Apolodor
- Christmas songs
- culinare
- Educaţia minţii
- Engleza
- Fabule
- Francois Rabelais
- Franz Kafka
- Gellu Naum
- Legende populare romanesti
- Lucio Lombardo Radice
- magnolia
- Mihai Eminescu
- mihail drumes
- Mihail Sadoveanu
- muzicale
- Octavian Paler
- Petre Ispirescu
- Poezii
- Povesti
- Povesti cu talc
- Povesti in imagini
- Retete culinare
- Retete culinare chinezesti
- retete deosebite
- Statusuri
- traditii romanesti
- Tudor Arghezi
joi, 23 octombrie 2014
Supă cremă de mazăre
Pentru 3 porții
Timp de preparare: 30 minute
Circa 125 kcal/portie
Ingrediente:
- 1 conserva de mazăre sau o cantitate echivalentă de mazăre bine fiartă
- 40 g unt
- 1 lingură de făină
- 300 g carne macră (de care doriți)
- 1 morcov
- 1 ceapă
- mărar, piper, ienibahar, sare
- verdeață proaspătă
Preparare:
Mazărea se scurge bine și se pasează.
Se fierbe carnea bine impreună cu condimentele, apoi se taie cu culețe.
Ceapa și morcovul se călesc în unt până capătă o culoare aurie. Se adaugă făina si se călesc împreună cam 3 minute.
În supa de carne se pune mazărea pasată și legumele călite și se mai lasă să fiarbă cam 5 minute, amestecând continuu.
Bucățelele de carne se pun în farfurie, apoi se pune supa.
Ornați cu verdeață proaspătă.
Se servește cu crutoane din pâine de secară și cubulețe de cașcaval.
Supă cremă de mazăre, Rețete culinare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu