sâmbătă, 11 octombrie 2014

Pui în sos de arahide

Pui în sos de arahide


Timp de preparare: 1 oră
circa 410 kcal/porţie
Ingrediente:
- 12 fileuri din piept de pui tăiate cubuleţe
- sare
- boabe de piper de Seciuan
- 1/2 linguriţă vegeta
- 4 linguri ulei de susan
- 1/2 ceapă tăiată cubuleţe
- 1 morcov tăiat cubuleţe
- 1 rădăcină de ţelină
- 225 ml supă de pasăre
- 1/2 lingură pastă de tomate
- 150 ml pireu de arahide
- 1 lingură de sos de soia
- 1/2 linguriţă amidon
- 1 praf de glutamat
- câteva picături de oţet
- 1 praf de zahăr brun
- 1 lingură ceapă verde(doar partea verde) tăiată mărunt
Preparare:
Prăjiţi boabele de piper în ulei, apoi le scoateţi. Carnea de pui bine condimentată se prăjeşte în acel ulei, o scoateţi şi o ţineţi la cald.
Căliţi legumele tăiate.
Supa de carne se amestecă cu  pastă de tomate, pireu de arahide, sos de soia şi amidon şi se adaugă la legume. Se fierb până dau în clocot.
Se adaugă fileul de pui, se condimentează şi se ornează cu ceapă verde.
Se serveste cu orez cu curry.

Pui in sos de arahide, Retete culinare chinezesti

Niciun comentariu: