Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatit: 1 ora si 30 de minute
Ingrediente:
- 1 pui de casa
- 4 vârfuri de cutit de piper de Cayenne
- 1 kg de mere(Granny Smith sau golden)
- 1 lingura mare de untura de gasca(sau de rata)
- 1 lingurita de scortisoara
- 50 cl de cidru
- 1 cub de concentrat de pasare, degresat
- 25 cl de smântâna degresata (sau smântâna de soia)
- sare, piper
Încalziti cuptorul la 200° C.
Puneti puiul intr-un vas termorezistent. Adaugati sare si piper. Presarati-l cu putin piper Cayenne pe la încheieturi. Puneti-l la cuptor si lasati-l timp de 1 ora si jumatate. Curatati merele de coaja, taiati-le în patru si scoateti sâmburii. Taiati din nou sferturile în doua, pe latime. Într-o tigaie mare, topiti untura de gâsca si caliti în ea bucatile de mere, amestecând cu o spatula. Presarati cu scortisoara. Sarati. Merele sunt gata când devin aurii si moi. Aveti grija sa nu se sfarâme. Dati deoparte. La jumatatea timpului de gatit pentru pui, stropiti cu cidru, pastrati un pahar pentru sos. Înmuiati, într-o
craticioara, cubul de concentrat de pasare într-un pahar de cidru. Puneti deoparte. Când puiul este gata, taiati-l în vasul în care s-a facut pentru a putea pastra tot lichidul pe care l-a lasat. Recuperati tot acest lichid si turnati-l în vasul cu concentratul de pasare. Lasati sa scada daca este necesar. Încorporati smântâna si încalziti la foc mic. Potriviti de condimente si turnati totul într-o sosiera trecuta, în prealabil, prin apa fierbinte. Reîncalziti merele si serviti totul cald.
În cazul în care folositi smântâna de soia, încalziti sosul înainte de a o încorpora, deoarece aceasta nu se preteaza la fierbere.
Pui cu mere
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu