marți, 23 septembrie 2014

Piept de pui cu parmezan

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatit: 20 de minute
lngrediente:
- 5 bucati de piept de pui (sau de curcan)
- 1 lingurita de praf de cimbru
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi striviti in mojar
- 1 iaurt
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 200 g de parmezan ras
- sare, piper
Preparare:
Incalziti cuptorul la 200° C.
Taiati pieptul de pui in bucatele de 2-4 cm, sarati, piperati si presarati cu putin cimbru.
Intr-un bol  mare, turnati trei linguri de ulei de masline. Adaugati usturoiul strivit si iaurtul. Bateti cu telul. Puneti patrunjelul tocat. Potriviti de sare si piper. Incorporati pieptul de pui si amestecati. 
Puneti parmezanul intr-o farfurie adanca. Treceti fiecare bucata de pui prin parmezan. Puneti-le apoi pe fundul unui vas termorezistent, uns cu ulei. Bucatile pot sa se atinga, dar nu sa se suprapuna. Daca mai ramane parmezan, presarati-l peste bucatile de pui.
Puneti la cuptor 15-20 de minute, pana cand puiul este bine facut.
Serviti pe pat de salata verde, cu vinegreté provensalé.

Retete Montignac

Niciun comentariu: