Timp de preparare: 3/4 de ora
Circa 260 kcal/portie
Ingrediente:
- 1 castravete mare
- 100 g carne de porc tocata
- 1 catel usturoi
- sare
- 1 varf de cutir de praf de ghimbir
- 1 lingura ceapa cerde tocata marunt
- 1 ou
- 1 lingura amidon sau faina
- piper macinat
- 1/2 lingura mustar
- 1/2 lingura de glutamat
- 2 linguri ulei de arahide
- 75 ml supa de pasare
- 1 lingura de sos de soia
- 1 lingura de sos hoisin
- 1 cl sherry
Preparare:
Castravetele se taie in patru bucati egale, se scot samburii impreuna cu partea din mijloc.
Carnea tocata se amesteca cu usturoi, sare, ghimbir, ceapa verde, ou si amidon. Se condimenteaza cu piper, mustar si glutamat. Umpleti castravetii cu compozitia obtinuta.
Bucatile de castravete se prajesc in ulei timp de 20 de minute, apoi se scurg si se pun intr-un vas pentru cuptor.
In uleiul din tigaie se pune supa de pasare, sosul de soia, sosul hoisin, sherry si se lasa sa dea cateva clocote impreuna. Turnati sosul peste castraveti si tineti la cald pana serviti.
Se servesc cu taitei prajiti.
Castraveti cu umplutura picanta, Retete culinare chinezesti
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu