joi, 9 octombrie 2014

Carne de porc dulce-acrisoara



 Timp de preparare:  3/4 de ora
  Circa 570 kcal/portie
  Ingrediente:
 -  300 g ceafa porc
 -  sare, piper macinat proaspat
 -  1 ou mic
 -  1/2 lingura amidon
 -  ulei pentru priijit
 -  2-3 cepe verzi
 -  cate o jumatate de ardei verde si rosu
 -  1 lingura ulei (de arahide)
 -  1 lingura pasta de tomate
 -  1-2 lingura sos de soia
 -  1-2 linguri de otet
 -  1 lingura Chutney dulce
 -  75 ml zeama de portocale
 -  sare
 -  1/2 lingurite glutamat
Preparare:
Carnea se taie in cuburi de 2 cm si se condimenteaza bine cu sare si piper. 
Oul se amesteca cu carnea si se presara cu amidon. Se pune la frigider pentru 1 ora. 
Se prajeste carnea in ulei incins apoi se pune la scurs.
Legumele se taie in forma de romb, se prajesc in ulei cam 3 minute, dupa care se se adauga carnea.
Felia de ananas se taie cubulete mici si se adauga peste carne. 
Pasta de tomate se amesteca cu sosul de soia, cu otet si cu Chutney si se adauga de asemenea la compozitie. Amidonul se amesteca cu zeama de portocale si se incorporeaza in compozitie ca sa se lege. Se condimenteaza cu sare si glutamat. 
Se serveste cu orez fiert.

Retete culinare chinezesti, Carne de porc dulce-acrisoara

Niciun comentariu: