joi, 25 septembrie 2014

Vinete umplute a la provencale

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 50 minute
Ingrediente:
- 2 vinete potrivite ca marime
- ulei de masline
- 200 g de ciuperci (la conserva sau proaspete)
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura de menta tocata
- 1 lingura de patrunjel
- 60 g de masline negre, fara samburi si taiate in rondele subtiri
- 1 ou
- sare, piper


Pentru inceput, incalziti cuptorul la 210°C.
Spalati vinetele, taiati extremitatile si, apoi, taiati-le in doua, pe lungime. Cu varful cutitului, faceti incizii mici in miez, taind rectangular pulpa vinetelor si evitand sa strapungeti coaja. Sarati si stropiti cu ulei de masline. Puneti vinetele intr-un vas termorezistent si lasati la cuptor 30 de minute. Tocati ciupercile. Intr-o oala, incalziti 2-3 linguri de ulei de masline, apoi caliti ciupercile, amestecand cu o spatula pentru a face zeama sa se evapore. Dati deoparte.
Scoateti vinetele din cuptor. Cu ajutorui unei lingurite, indepartati miezul celor patru jumatati de vinete, avand grija sa nu rupeti coaja. Striviti miezul cu o furculita pentru a obtine un piure. Puneti din nou oala pe foc, incorporand miezul de vinete. Amestecati bine cu spatula, timp de 2-3 minute, apoi stingeti focul.
Pentru prepararea umpluturii, adaugati in oala usturoiul, menta, patrunjelul, maslinele negre si oul batut. Puneti sare si piper dupa gust. Amestecati.
Umpleti cojile de vinete cu acest amestec. Puneti-le apoi intr-un vas uns cu ulei. Puneti la cuptor si lasati sa se coaca timp de 15 minute la 210°C.
Serviti preparatul fierbinte, alaturi de salata verde.

Vinete umplute a la provencale

100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu: