Pentru 4 persoane
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătit: 10 minute
Ingrediente:
- 5 roșii
- 3 cepe mari
- 2 ardei roșii
- 2 linguri și 1/2 de ulei de măsline
- 8 ouă întregi
- pătrunjel
- sare, piper
Puneți roșiile în apă clocotită timp de 40 de secunde, apoi treceți-le prin apă rece. Decojiți-le, scoateți semințele și tăiați pulpa în bucățele. Păstrați în strecurătoare pentru a le scurge.
Tăiați ceapa felii. Curățați interiorul ardeilor apoi tăiați-i în felii foarte subțiri.
Căliți ușor ceapa într-o cratiță cu 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați ardeii și continuați fierberea la foc mic, amestecând regulat. Încorporați roșiile. Când acestea s-au înmuiat, dați deoparte.
Într-o salatieră, bateți ouăle. Sărați și piperați. Puneți la încălzit tigaia cu o lingură de ulei de măsline. Când este caldă, turnați ouăle și lăsați la foc iute timp de 2-3 minute, amestecând cu o spatulă (sau furculiță) pentru ca omleta să se coacă omogen.
Când devine puțin uscată pe margini și suculentă în centru, turnați în mijloc jumătate dintre legumele înmuiate. Lăsați pe foc câteva momente, apoi pliați omleta și scoateți-o pe un platou lung.
Puneți la fiecare capăt restul de legume și presărați pătrunjel.
Omletă Andaluză
100 de rețete și meniuri Michael Montignac
Editura Litera Internațional 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu