joi, 25 septembrie 2014

Ardei umpluti cu orez basmati

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire:15 minute
Timp de coacere: 45 de minute
Ingrediente:
> 2 cepe
> 4 ardei rosii
> 50 g pasta de rosii
> 400 g de orez basmati fiert
> 3 albusuri de ou
> 1 lingura de tarhon (proaspat sau uscat)
> 1 lingura de praf de cardamon
> sare, piper


Decojiti cepele, apoi tocati-le. Fierbeti-le la abur timp de 15 minute,
Spalati ardeii si goliti-le interiorul. Puneti-i intregi la abur timp de 20-25 de minute.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Diluati usor pasta de rosii cu putina apa calda. Amestecati intr-un bol orezul fiert, pasta de rosii, ceapa si albusurile de ou batute. Adaugati tarhonul si cardamonul. Puneti sare si piper. Amestecati pana cand obtineti o umplutura omogena.
Umpleti ardeii cu acest amestec si asezati-i intr-un vas termorezistent. Puneti totul la cuptor si lasati 20 de minute.
Preparatul poate fi servit cu sos de rosii cu busuioc.
Acesta este un preparat glucidic fara grasimi.

Ardei umpluti cu orez basmati

100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu: