miercuri, 15 octombrie 2014

Raţă cu fructe

Rață cu fructe


Timp de preparare: 1/2 de oră
Circa 500 kcal/porție
Ingrediente:
- 300 g de carne de rață prăjită
- 2 linguri ulei de susan
- 1 ceapă
- 1 țelină mică
- 25 g Lychee
- 1 felie ananas
- 50 g pepene
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură sos hoisin
- 75 ml zeamă de carne de pasăre
- 1 lingură pastă de tomate
- 75 ml oțet
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1-2 linguri de amidon
- sare, piper
Preparare:
Carnea de rață se taie cuburi, se prăjește în ulei de susan, se dă la cald.
Ceapa și țelina tăiate cubulețe se călesc în uleiul folosit la carne.
Ananasul, lychee și pepenele, le tăiem cuburi și le adaugăm la legume. Le mai călim împreună puțin.
Punem apoi pasta de tomate, oțetul si zahărul. Adăugăm zeama de carne și sosurile. Se condimentează și se leagă cu amidonul. Apoi adăugăm carnea și mai fierbem puțin.
Se servește cu orez fiert.

Rață cu fructe, Rețete culinare chinezești

Niciun comentariu: