Timp de preparare: l ora
Circa 1.000 kcal/portie
Ingrediente:
300 g aluat dospit
Pentru umplutura:
- 250 g carne de porc tocata
- 1catel de usturoi taiat marunt
- 1/2 lingurita radacina de ghimbir razuita
- 1 lingura ulei de susan
- 2-3 lingura sos de soia
- 1-2 lingura vin de orez
- 1 lingura amidon din porumb
- sare, piper proaspat macinat
- 1praf piper Cayenne
- l praf zahar
Preparare:
l. Se decongeleaza aluatul dospit, se acopera cu un prosop de bucatarie, se lasa sa dospeasca.
2. Pentru umplutura, se prajeste carnea de porc tocata cu usturoi si cu ghimbir. Se adauga apoi sosul de soia, vinul de orez, amidonul si condimentele.
3. Din aluat se formeaza 8 chifle rotunde. Fiecare chifla se umple cu l-2 linguri de carne. Apoi se aseaza pe o sita deasupra unui vas cu apa clocolita si se aburesc 15-20 minute peste apa sarata in fierbere.
Recomandare:
Se poate prepara si fara sita sus mentionata. Puteti aseza o farfurie sau un castron deasupra unui vas cu apa clocotita.
Paine aburita cu umplutura de carne, Retete chinezesti
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu