luni, 20 octombrie 2014

Gogoși cu curmale

Gogoşi cu curmale





Timp de preparare: 1/2 oră
Circa 470 kcal/porție
Ingrediente:
- 300 g aluat dospit
Pentru umplutură:
- 1 lingură de unt sau margarină
- 50 g curmale fără sâmburi
- 50 g migdale tăiate mărunt
- 2 nucșoare de ghimbir
- 2 linguri sherry
- 1 lingură miere
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 v de c cardamon
- 1 v de c praf de cuișoare
- ulei ptr prăjit
- 2 linguri zahăr
Preparare:
Se călesc în unt curmalele tăiate mărunt, se adaugă migdalele și ghimbirul și se mai călesc impreună câteva minute. Se aromatizează cu sherry, miere, scorțișoară, cardamon și cuișoare.
Din aluat se formează gogoșele care se umplu cu compoziție, Se prăjesc în ulei mult cam 12 minute.
Se scurg și se dau prin zahăr amestecat cu scorțișoară.
Se servesc cu un pahar de sherry

Gogoși cu curmale, Rețete culinare chinezești

Niciun comentariu: