Pagini

miercuri, 15 octombrie 2014

Creveti cu nuci la tigaie




Timp de Pregătire: 1/2 de oră
Circa 900 kcal/porție
Ingrediente:
- 400 g creveți
Pentru marinată:
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos de stridii
- 2 linguri vin de orez
- zeama 1/2 lămâie
- 50 g muguri de bambus
- 50 g ceapă verde
- ulei pentru călit și prăjit
- 2 căței de usturoi
- 1/2 linguriță piper
- 1 praf de glutamat
- 1 linguriță zahăr
- 2 linguri vin de orez
- 150 ml zeamă de carne de pasăre
- 4 linguri amidon amestecat cu 6 linguri de apă
- 3 linguri ulei de susan
- 150 g  boabe Cashew sau arahide prăjite
Preparare:
Creveții se cojesc și se spală, apoi se țin în marinată cam 20 de minute.
Se taie ceapa și mugurii de bambus.
Creveții se prăjesc, se scot și se dau la cald.
În 3 linguri de ulei de susan, se călește puțin usturoiul, după care se scoate. Se adaugă ceapa și mugurii de bambus și se călesc 1 minut. Se adaugă creveții, se condimentează cu  zahăr, piper, glutamat, sare și vin de orez.
Se toarnă deasupra zeama de carne și se fierb împreună.
Se adaugă amidonul și se dau în clocot.
Se presară boabele de Cashew.
Se servește cu garnitură de orez cu verdețuri.

Creveți cu nuci la tigaie, Rețete culinare chinezești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu