Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatit: 1 ora
Timp de odihna: 20 de minute
Ingrediente:
- 5 vinete mici
- ulei de masline
- 4 cepe mari
- 100 g de bucatele de slanina, subtiri
- o cutie mica de pasta de rosii (140g)
- 150 g de branza gruyére rasa
- 2 bucati de mozzarella
- plante aromatice de Provence `
- sare, piper
Taiati vinetele in felii subtiri de 0,5 cm grosime. Sarati pe ambele parti si lasati sa se scurga timp de 20 de minute. Uscati-le pe hartie absorbanta, apoi ungeti-le usor cu ulei de masline. Caliti-le intr-o tigaie mare si lasati la foc mic pana cand devin aurii si foarte moi. Aveti grija sa nu se arda.
Decojiti si tocati ceapa. Caliti-o la foc mic in ulei de masline, pana devine transparenta si foarte moale. Dati deoparte pe hartie absorbanta. Caliti bucatelele de slanina la foc mic, pentru a scoate cat
mai multa grasime, fara sa se prajeasca. Scoateti pe hartie absorbanta. Scurgeti si vinetele in acelasi mod.
Tapetati fundul unui vas mare termorezistent cu feliile de vinete. Feliile se pot suprapune pe doua sau trei niveluri. Turnati uniform pasta de rosii peste vinete.
Repartizati ceapa pe toata suprafata. Faceti la fel cu bucatelele de slanina, apoi acoperiti cu branza rasa. Taiati bucatile de mozzarella in felii subtiri, pentru a putea acoperi intreaga suprafata a vasului. Puneti putina sare. Presarati piper si plante aromatice de Provence. Puneti la cuptor, pana cand mozzarella se topeste in totalitate. Serviti cald, cu salata verde.
Preparatul se poate aseza si pe farfurii individuale.
Vinete gratinate cu bucatele de slanina
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu