marți, 23 septembrie 2014

Vinete crocante

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatit: 20 de minute
Timp de odihna: 30 de mmute
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- ulei de masline
- 8 felii de jambon de Parma
- 8-10 felii de cascaval pentru sendvisuri
- plante aromatice de Provence
- busuioc proaspat
- sare, piper


Incalziti cuptorul la 200°C.
Taiati vinetele pe lungime, in felii de 1 cm grosime. Lasati-le la scurs timp de 30 de minute, sarandu-le pe fiecare parte. Caliti-le pe ambele parti intr-o tigaie cu mult ulei de masline. Puneti putina sare si piper, apoi dati deoparte. Caliti in tigaie feliile de jambon de Parma, pret de cateva secunde. Puneti feliile de vinete pe fundul unui vas termorezistent. Puneti deasupra jambonul. Terminati preparatul, punand feliile de cascaval. Presarati cu plante aromatice de Provence. Puneti la cuptor 10-15 minute, cat e nevoie pentru a se topi cascavalul.
Serviti decorat cu frunze de busuioc.

Vinete crocante

100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu: