Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 10 minute
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei rosu
- 50 g mazare (din conserva)
- 4 tulpini de sparanghel in borcan
- 50 g ciuperci tocate (la conserva)
- 200 g de jambon crud
- 100 g salam chorizo
- 1 miez de anghinare
- 2 linguri de ulei de masline
- 8 oua proaspete mari
- 2 fire de patrunjel cu frunza lata
- sare, piper
Decojiti si taiati ceapa felii. Tocati usturoiul. Taiati ardeiul in doua. Scoateti semintele si taiati in bucati mici.
Deschideti conservele de mazare si de ciuperci si borcanul de sparanghel. Scurgeti-le printr-o strecuratoare.
Taiati jambonul in lamele subtiri si salamul in rondele.
Taiati sparanghelul in bucati de 2 cm la fel si miezul de anghiriare in bucatele.
Intr-o tigaie, caliti ceapa taiata felii si bucatile de ardei, cu o lingura de ulei de masline cald. Amestecati constant cu o spatula de lemn. Adaugati usturoiul si ciupercile, la sfarsitul fierberii.
Intr-un vas, spargeti ouale si bateti-le. Puneti sare si piper. Turnati continutul tigaii, apoi incorporati toate celelalte ingrediente. Amestecati.
Incalziti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare.
Turnati continutui vasului si puneti pe foc iute, amestecand cu grija cu furculita, pentru a se face uniform.
Decorati cu patrunjel cu frunza lata si serviti preparatul cald.
Tortilla de legume cu salam chorizo
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu