Pagini

joi, 25 septembrie 2014

Tofu cu linte verde

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatit: 45 de minute
Ingrediente:
> 250g de linte verde de Puy
> aproximativ 75 cl de supa de legume
> 1 legatura de verdeata
> 1 ceapa
> 1/2 lingura de ulei de masline
> 400 g de tofu
> 1 lingura de sos de soia tamari
> sare, piper


Intr-o cratita, puneti lintea in supa de legume, astfel incat sa fie o parte de linte la 3 parti de lichid.
Adaugati legatura de verdeata. Lasati sa fiarba 40 de minute la foc mic. Sarati usor.
Decojiti si tocati ceapa. Caliti la foc mic, intr-o tigaie cu ulei de masline. Adaugati peste linte.
Cand lintea este fiarta, puneti sare si piper.
Taiati branza tofu in cuburi cu latura de 2-3 cm.
In tigaia in care ati calit ceapa, adaugati, daca este cazul, putin ulei de masline si caliti la foc iute cuburile de tofu, timp de 2-3 minute. Spre final, turnati sosul de soia si degresati cu o spatula.
Serviti lintea in farfurii adanci. Puneti cuburile de tofu deasupra, impreuna cu sosul in care s-au facut.
Adaugati, eventual, putin ulei de masline.

Tofu cu linte verde
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu