Pentru 4 persoane
Timp de pregătire: 30 de minute
Timp de coacere: 12 minute
Ingrediente:
- 4 piersici galbene
- 500 g de căpșuni
- 8 caise
- 250 g de zmeură (păstrați 4 bucăți pentru decor)
- 5 gălbenușuri de ou
- 50 g de fructoză
- 4 cl de coniac
- 100 g de smântână
- 50 g de praf de migdale
- 3 linguri de fulgi de migdale
- ulei de măsline pentru forma de copt
Preparare:
Opăriți piersicile câteva secunde. Curățați-le de coajă și scoateți sâmburii.Tăiați-le în bucăți mari. Îndepărtați codițele căpșunilor și tăiați fructele în bucăți. Desfaceți caisele, scoateți sâmburii și tăiați în lamele groase. Spălați zmeura.
Ungeți cu ulei patru vase termorezistente și repartizați toate fructele în acestea.
Încălziți apa într-o oală mare. Puneți gălbenușurile într-un vas termorezistent. Adăugați 30 g de fructoză și coniacul. Bateți cu telul până când amestecul se albește. Puneți oala cu amestecul peste cea cu apă în fierbere. Continuați să bateți cu telul pentru a obține o cremă groasă. Luați de la bain-marie și încorporați smântâna și pudra de migdale, continuând să amestecați.
Acoperiți fructele cu acest amestec. Aprindeți cuptorul.
Presărați suprafața cremei cu fructoza rămasă. Presărați fulgii de migdale. Puneți vasele la cuptor, cât mai aproape de flacără. Lăsați să se rumenească timp de 2-3 minute. Supravegheați pentru a le scoate la timp.
Decorați cu căpșuni și zmeură și serviți imediat.
Sabayon de fructe cu migdale
100 de rețete și meniuri Michael Montignac
Editura Litera Internațional 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu