Pagini

duminică, 28 septembrie 2014

Prajitura cu branza de capra


Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatit: 40 de minute
Ingrediente:
- 1 lamaie
- 3 oua intregi +1 galbenus
- 70 g de fructoza
- 250 g de branza proaspata de capra
- 100 g de smantana
- 50 g de iaurt gras natural
- 1 lingurita de extract natural de vanilie
- ulei de masline pentru forma de copt
Preparare:
Razuiti coaja de lamaie.
Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma.
Ungeti cu ulei forma de copt. Preincalziti cuptorul la 160ºC.
Intr-o salatiera, bateti cele 4 galbenusuri de ou si fructoza, pana cand amestecul se albeste.
Adaugati branza proaspata de capra, smantana, iaurtul, coaja de lamaie si vanilia. Amestecati bine.
Incorporati cu grija, cu ajutorul unei spatule, albusurile batute spuma.
Turnati amestecul in forma de copt. Puneti la cuptor si lasati sa se coaca timp de 35-40 de minute.
Serviti prajitura calduta sau rece, cu dulceata de zmeura.


Prajitura cu branza de capra
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu