Pagini

joi, 25 septembrie 2014

Prajitura cu branza corsicana proaspata

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de coacere: 40 de minute
Ingrediente:
> 250 g de branza corsicana proaspata brocciu (daca nu gasiti, branza proaspata de capra sau de oaie)
> 1 lamaie netratata
> 3 oua
> 60 g de fructoza
> 1 praf de sare
> ulei de masline pentru forma de copt


Incalziti cuptorul la 180 C.
Scurgeti branza intr-un tifon.
Desprindeti 4 bucati subtiri de coaja de lamaie, lungi de 5-6 cm. Puneti-le intr-o cratita cu apa clocotita si lasati-le 3 minute. Scurgeti-le, apoi tocati marunt.
Separati albusurile de galbenusuri, punandu-le in boluri diferite. Adaugati fructoza la galbenusuri. Frecati pana cand obtineti un amestec cremos.
Striviti branza cu furculita, pe o farfurie. Incorporati-o in galbenusuri, adaugand coaja de 
lamaie tocata. Amestecati pentru a obtine un amestec omogen.
Adaugati sarea la albusuri, apoi bateti-le cu mixerul electric, pana cand capata consistenta. 
Incorporati cu grija spuma in amestecul anterior, cu ajutorul unei spatule.
Ungeti cu ulei de masline o forma de copt. Turnati preparatul in forma. Puneti la cuptor si 
lasati sa se coaca timp de 35 de minute. Verificati daca s-a copt infigand un cutit ascutit: 
lama trebuie se iasa curata.
Lasati se se racoreasca inainte de a o scoate din forme.

Prajitura cu branza corsicana proaspata

100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu