Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatit: 45 minute
Timp de odihna: 1 ora
Ingrediente:
- o vanata frumoasa
- 3 rosii medii
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 6 oua mari
- 200 g de branza gruyére rasa
- sare, piper
Taiati vanata in lamele groase de 2 cm. Fierbeti la abur timp de 30-35 de minute. Vinetele sunt fierte cand sunt foarte moi si au prins o culoare maronie.
Dupa fierbere, puneti-le intr-o strecuratoare mare si lasati-le la scurs cel putin o ora.
Opariti rosiile 40 de secunde, apoi treceti-le prin apa rece. Decojiti-le, apoi goliti mijlocul, pentru a pastra doar pulpa, pe care o taiati in bucatele mici. Scurgeti pe hartie absorbanta.
Aprindeti focul in cuptor si puneti gratarul pe pozitia de sus.
Incalziti putin uleiul de masline intr-o tigaie mare. Caliti ceapa tocata pana cand aproape se topeste, intre timp, bateti ouale omleta intr-un bol.
Potriviti de sare si piper, turnati ouale batute in tigaia cu ceapa.
Adaugati vinetele si rosiile, repartizandu-le uniform in tigaie. Amestecati usor pentru a se coace uniform. Sarati si piperati.
Luati de pe foc, presarati branza rasa deasupra omletei. Puneti tigaia pe gratarul din cuptor si lasati usa cuptorului deschisa, astfel incat coada tigaii sa stea afara. Cand branza este gratinata, scoateti tigaia din cuptor si serviti omleta calda, cu salata de sezon.
Omleta cu vinete
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu