joi, 25 septembrie 2014

Fondant de ciocolata amaruie

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
> 2 lingurite de cafea solubila
> 300 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao
> 5 cl de rom
>1 portocala
> 6 oua mari, proaspete
> 1 varf de cutit de sare


Faceti putina cafea tare, pe fundul unei cani, din cafeaua solubila.
Intr-o cratita, puneti ciocolata taiata in bucatele, adaugati cafeaua si romul. 
Incalziti la bain-marie. Amestecati cu o lingura de lemn pentru a se omogeniza totul. 
Cand ciocolata dobandeste consistenta unei creme groase, luati cratita de la bain-marie.
Razuiti coaja de portocala, utilizand insa doar partea de la suprafata. 
Puneti jumatate din coaja de portocala in ciocolata topita si amestecati. Separati
galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile pana obtineti o spuma tare (dupa ce ati pus un 
praf de sare). Incalziti cuptorul la 250°C.
Turnati ciocotata topita in bolul in care ati pus galbenusurile. Amestecati pana cand obtineti o
crema omogena. Incorporati aceasta crema in albusuri si amestecati cu grija, de jos in sus, cu o
spatula de cauciuc, pana cand nu mai exista particule de albus. Verificati ca pe fundul vasului sa nu fi ramas ciocolata neamestecata.
Tapetati o forma de copt antiaderenta cu hartie de copt. Turnati amestecul. Presarati cu restul de coaja de portocala. Puneti la cuptor dupa ce ati verificat sa fie cuptorul la temperatura potrivita. 
Lasati sa se coaca doar 8 minute. Scoateti din cuptor, chiar daca aveti impresia ca nu este gata. 
Lasati sa se raceasca.
Serviti asa cum este sau alaturi de crema englezeasca.

Fondant de ciocolata amaruie
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu: