Pentru 4 persoane
Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de gătit: 5 minute
Ingrediente:
- 600 g de struguri albi cu bob mare (soi muscat)
- 4 bucăti de escalop de foie gras crude (în jur de 120 g)
- 1 lingură de oţet balsamic
- 15 cl de vin Pineau des Charentes
- sare de Guérande
- piper măcinat
Preparare:
Preparare:
Spălaţi strugurii. Curăţaţi trei sferturi din ei, având grijă să eliminaţi pe cât posibil sâmburii. Presati restul pentru a extrage sucul. Daţi deoparte. Scoateţi bucăţile de foie gras. Puneti sare şi piper pe ambele feţe. Încălziţi cuptorul la 80°. Încălziţi o tigaie antiaderentă la foc iute, fără grăsime. Este obligatoriu ca tigaia să fie încinsă. Căliţi bucăţile de escalop de foie gras timp de 30-45 secunde pe fiecare parte, pentru a se carameliza putin. Scoateţi-le din tigaie şi puneţi-le pe o farfurie cu hârtie absorbanta. Păstraţi la cuptor până în momentul servirii. Goliţi 90% din grasimea în care s-a fript.
Degresaţi tigaia cu oţetul balsamic şi cu vinul. Lăsaţi să scadă timp de un minut la foc potrivit, apoi adăugaţi sucul de struguri. Daţi focul mai tare pentru a aduce lichidul la fierbere. Lăsaţi să scadă cu un sfert. Adăugaţi strugurii curăţaţi şi lăsaţi să se încălzească la foc potrivit, timp de aproximativ două minute. Potriviţi de sare şi piper. Serviţi bucăţile de escalop de foie gras pe mijlocul unei farfurii calde. Turnaţi de jur împrejur sosul, împreună cu strugurii.
Foie gras nu este doar un aliment festiv, de mare valoare gastronomică. Are, de asemenea, un conţinut nutriţional remarcabil. Este bogat în fosfor, potasiu, magneziu şi fier. Acizii săi graşi, mono şi polinesaturaţi, ca şi cantităţile mari de vitamina B9,ofera o protectie cardiovasculară eficientă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu