Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute
Ingrediente:
- 400 g de ciuperci de proaspete
- zeama unei lamai
- 16 cepe
- 5 catei de usturoi
- 2 costite de miel, cu cate 6 oase fiecare (in jur de 1,3 kg)
- ulei de masline
- plante aromatice de Provence
-1 pahar de vin a1b sec
- 4 crengute de rozmarin proaspat
- sare, piper
Taiati capatul cu pamant al tulpinilor ciupercilor. Curatati-le, apoi taiati-le felii si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Curatati cepele si cateii de usturoi. Taiati-le in bucati groase. Incalziti cuptorul la 240°C.
Impanati costitele cu usturoi, cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit. Ungeti carnea cu ulei de masline, apoi presarati plante aromatice de Provence. Puneti la cuptor 15 minute. Puneti sare, piper, apoi continuati coacerea timp de 7 minute, pentru a obtine carnea in sange. Lasati la cuptor inca trei minute pentru o friptura medie.
Intre timp, turnati 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si caliti ceapa. Adaugati ciupercile, sarati, piperati. Lasati zeama ciupercilor sa scada la foc mic, amestecand cu o spatula.
Taiati fiecare costita in doua. Puneti o bucata (cu 3 oase) pe cate o farfurie calda. Garnisiti jur imprejur cu legume. Degresati vasul in care s-au facut cu un pahar de vin alb. Turnati apoi in tigaie si degresati-o si pe aceasta. Turnati sosul peste costite si decorati cu o crenguta de rozmarin.
Costite de miel cu ciuperci
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu