joi, 25 septembrie 2014

Chili vegetarian

Pentru 5 persoane
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatit: 30 de minute
Ingrediente:
> 1 ardei verde
> 3 cepe maruntite
> 2 linguri de ulei de masline
> 2 catei de usturoi, decojiti
> 1 conserva de fasole rosie (800 g)
> 1 conserva de ciuperci de Paris, tocate (400 g)
> 1 conserva de rosii intregi, in suc propriu
> 25 cl de piure de rosii
> 6 lingurite de pasta de rosii
> 1 lingurita de chimion
> 3 lingurite de chili
> 1 lingurita de oregano uscat
> 1 lingura de cacao, fara zahar
> 1 varf de cutit de piper Cayenne
> 25 cl de vin rosu
> sare, piper


Despicati ardeiul, curatati-l de seminte si goliti-l complet. Cu un cutit mare, taiati-l in bucatele foarte mici.
Intr-o tigaie, caliti ceapa in ulei de masline. La jumatatea timpului, adaugati  ardeiul, iar la sfarsit, usturoiul.
Clatiti fasolea, scurgeti ciupercile printr-o strecuratoare si goliti sucul de rosii.
Intr-o cratita, turnati treptat continutul tigaii, fasolea, ciupercile si rosiile. 
Amestecati, sarati si piperati. Adaugati piureul de rosii, pasta de rosii, chimionul, chili, oregano, cacao si piperul Cayenne. Turnati vinul, cat sa acopere amestecul de ingrediente.
Lasati sa fiarba la foc foarte mic timp de 20-25 de minute. Mai condimentati, daca este nevoie. 
Pentru a amplifica savoarea, adaugati putin mai mult chili si chimion.
Serviti preparatul cald, in farfurii adanci.

Chili vegetarian
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu: