Se pregateste cu o zi inainte.
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatit: 5 minute
Timp de racire: 12 ore
Ingrediente:
> 20 g de foi de gelatina
> 100 g fructoza
> 600 g fructe de padure (zmeura, capsuni, coacaze, afine)
> 25 cl de smantana
> 1 legatura mica de menta (pentru decor)
Puneti gelatina intr-un bol cu apa rece.
Intr-o cratita, incalziti 6 cl de apa cu fructoza. Lasati sa fiarba la foc mic
pana cand obtineti un lichid asemanator cu un sirop.
Presati geletina cu rmana pentru a o scurge bine.
Adaugati-o la siropul de fructoza. Lasati sa se topeasca, amestecand totul
impreuna. Turnati intr-o cana si dati deoparte.
Dupa ce ati spalat si pregatit fructele, amestecati-le pentru a face din ele un
piure. Incorporati siropul.
Bateti smantana pana obtineti o frisca tare (pentru a creste, smantana si telul
trebuie sa fie foarte reci).
Incorporati piureul de fructe cu sirop in frisca, amestecand cu grija.
Turnati acest amestec intr-o forma de copt pentru sarlote, cu strat antiaderent.
Lasati se se inchege la frigider, peste noapte. Scoateti din forma inainte de
a servi si decorati cu frunze de menta.
Bavareza cu fructe de padure
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu