marți, 23 septembrie 2014

Piept de pasare cu curry

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 15 minute
Ingrediente:
- 3 cepe
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 conserva de ciuperci de Paris maruntite(400 g)
- 4 bucati de piept de pui
- untura de gasca (sau  ulei de masline)
- 1 lingura de praf de curry
- 25 cl de smantana lichida degresata
- sare, piper
Preparare:
Tocati ceapa si caliti-o intr-o oala, la foc mic, cu ulei de masline, pana cand devine foarte moale. Stingeti focul si dati deoparte. Scurgeti ciupercile intr-o strecuratoare. Taiati pieptul de pui in bucatele de 2-3 cm. Puneti untura de gasca la topit intr-o tigaie si caliti carnea timp de cateva minute, la foc mic, intorcand bucatile pe fiecare parte pentru a se rumeni uniform. Puneti sare si piper. Presarati jumatate din curry peste carne. Amestecati si turnati in oala. Adaugati ceapa, ciupercile si smantana lichida, precum si restul de curry. Amestecati totul si lasati sa fiarba acoperit timp de 3 minute, apoi descoperiti alte 3-4 minute, pentru e se ingrosa sosul.
Acest preparat poate fi servit cu quinoa, cu orez basmati sau orez integral.

Piept de pasare cu curry

100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu: