miercuri, 24 septembrie 2014

Frigarui din carne macra si prune uscate

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de fierbere: 10 minute
Ingrediente:
- 12 prune uscate, fara samburi
- 20 cl de vin alb
- 1 filé de porc (carne macra)
- 4 cepe mijlocii
- 12 felii de sunca afumata
- 8 frunze de dafin
- 1 fir de ulei de masline
- plante aromatice de Provence
- sare, piper
Fierbeti prunele la foc mic timp de 5 minute in vin alb.
Stingeti focul. Acoperiti si lasati sa se umfle timp de 10 minute.
Taiati carnea macra in 12 cubulele.
Decojiti ceapa si taiati fiecare bucata in patru.
Scurgeti prunele. Infasurati fiecare pruna intr-o felie de sunca.
Faceti frigaruie, alternand: frunza de dafin, cub de carne, ceapa, prune cu sunca. Stropiti cu un strop de ulei de masline. Puneti sare si piper si presarati ierburi de Provence dupa gust. Puneti pe gratar timp de 5 minute pe fiecare parte.
Acest preparat poate fi servit cu ratatouille Montignac.

Frigarui din carne macra si prune uscate
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu: