Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
- 2 cepe mari
- 1 lingura de untura de gasca
- 1/2 conserva de ciuperci tocale (710 g)
- 500 g came de vita slaba, felii
- 100 g de castraveciori tocati
- 1 lingura de ardei iute
- 2 varfuri de cutit de piper Cayenne
- 15 cl de vin rosu
- 15 cl de smantana degresata
- sare, piper
Curatati si taiati ceapa, caliti-o intr-o tigaie mare, in untura de gasca. Adaugati ciupercile. Puneti pe foc 2 minute, apoi turnati intr-o oala, lasand grasimea in tigaie.
Taiati carnea de vita in felii de 5-6 cm lungime si 1 cm latime. Gatiti-le in tigaia cu ceapa timp de un minut, amestecand bine si adaugand, daca este necesar, putina untura de gasca. Sarati si piperati.
Turnati in oala.
Puneti oala la foc mic, adaugati castraveciorii tocati, ardei iute si piperul Cayenne. Stropiti cu vin rosu. Lasati sa fiarba 3 minute, amestecand. Adaugati smantana si lasati la foc inca 3 minute.
Serviti cald.
Acest preparat poate fi servit cu broccoli, conopida sau varza de Bruxelles.
Carne de vita cu ardei iute
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu