marți, 23 septembrie 2014

Costite de vitel cu doua feluri de ardei

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatit:1 ora si 10 minute
Ingrediente:

- 2 ardei verzi si 2 ardei rosii
- 5 linguri de ulei de masline
- 6 rosii bine coapte
- 3 catei de usturoi
- 3 hasme
- 1 pahar de vin rosu aninos
- 1 lingurita de boia dulce
- 4 costite de vitel, a 200 g fiecare
- untura de gasca de dimensiunea unei nuci
- 3 fire de patrunjel cu frunza lata
- 2 lamai
- sare, piper
Preparare:
Taiati ardeii in doua. Curatati interiorul.  Scufundati-i in apa clocotita timp de 10 minute. Scurgeti-i si taiati-i in bucatele de 2-4 cm. Intr-o oala, caliti ardeii in 2-3 linguri de ulei de masline. Lasati la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecand regulat.
Tineti rosiile 40 de secunde in apa clocotita, apoi treceti-le printr-un jet de ape rece. Decojiti-le si taiati-le in patru. Curatati-le de seminte si pastrati doar pulpa. Dati deoparte. Decojiti usturoiul si cepele. Tocati-le marunt. Inmuiati usturoiul si cepele intr-o oala cu doua linguri de ulei de masline. Adaugati pulpa de rosii si vinul rosu. Sarati, piperati si lasati sa fiarba inabusit timp
de 15 minute. Incorporati ardeiul in sosul de rosii. Asezonati cu boia. Puneti deoparte. Sarati si piperati costitele de vitel pe ambele parti.
Topiti untura de gasca intr-o tigaie. Cand aceasta este fierbinte, caliti costitele de vitel timp de 8 minute, pe fiecare parte. In acest timp, tocati jumatate din patrunjel.
Puneti costitele pe platou sau pe farfurii. Garnisiti cu sos.
Ornati cu lamaia taiata in doua si presarati patrunjel tocat sau intreg.

Retete Montignac

Niciun comentariu: