marți, 23 septembrie 2014

Carne de rata conservata cu mere

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatit: 45 de minute
Ingrediente:

- 1 pachet de carne de rata, continand 4 pulpe
- 12 mere verzi Granny Smith
- scortisoara
- patrunjel
- sare, piper
Preparare:
Incalziti, in prealabil, cuptorul la 80°C.
Deschideti pachetul cu carne de rata. Scoateti 5 linguri de grasime.
Puneti carnea conservata pe foc si asteptati ca grasimea sa se topeasca de tot.
Intre timp, curatati merele de coaja. Taiati-le in sferturi si indepartati mijlocul, apoi taiati din nou fiecare sfert in doua. Lasati cele 5 linguri de grasime de rata sa se topeasca intr-o tigaie antiaderenta. Caliti bucatile de mere la foc potrivit, amestecand mereu. Sarati, piperati si presarati scortisoara. Continuati fierberea pana cand bucatelele de mar se inmoaie. Trebuie sa se caramelizeze usor, dar nu sa se arda. Focul trebuie sa fie reglat corespunzator. Cand grasimea din conserva este in totalitate topita, scoateti cu grija pulpele si puneti-le pe o farfurie pentru a se scurge. Puneti-le, cu pielita in sus, inr-un vas termorezistent. Bagati la cuptor si lasati sa se coaca timp de 10-15 minute, la 20 de cm de gratar. Pielea de pe pulpe se poate praji usor, dar trebuie sa aveti grija sa nu uscati carnea.
Puneti pulpele pe farfurii, inconjurati-le cu mere si decorati cu patrunjel.


Carne de rata conservata cu mere, Retete Montignac

Niciun comentariu: