Pagini

duminică, 19 octombrie 2014

Scampi cu sos de stridii

Scampi cu sos de stridii

Timp de preparare: 3/4 de oră
Circa 420 kcal/porție
Ingrediente:
- 500 g scampi fierți
- 2 linguri ulei de arahide
- 1 cățel de usturoi
- 1 vârf de cuțit de praf de ghimbir
- 4 cepe verzi
- 1 varză creață mică
- 300 ml zeamă de carne de pasăre
- 3 linguri sos de stridii
- 75 ml de sherry
- sare, piper
- zahăr, glutamat
- 2 linguri amidon
- 2 linguri frunze de ceapă verde, tăiate mărunt
Preparare:
Se prăjesc scampii curățați în ulei de arahide. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt și ghimbirul. Se prăjesc împreună câteva minute.Varza creață se taie bucățele, se adaugă la scampi și se mai prăjesc câteva minute împreună. Se adaugă zeama de carne, sosul de stridii și sherry, se condimentează cu sare, piper, zahăr și glutamat și se leagă cu 2 linguri de amidon. Se presară cu ceapă verde. 
Se servesc cu orez.

Scampi cu sos de stridii, Rețete culinare chinezești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu