Pagini

miercuri, 15 octombrie 2014

Găină cu ananas

Găină cu ananas


Timp de preparare: 1/2 de oră
Circa 470 kcal/portie
Ingrediente:
- 300 g piept de găină
- 1 lingură de amidon(făină)
- piper
- 2 linguri de ulei
- 1/2 lingură ghimbir taiat marunt
- 75 g ananas din conservă(bucățele)
- câteva migdale
- 1 ardei roșu
- 75 ml zeama de ananas
Pentru marinată:
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură vin de orez
- 1 linguriță ulei de susan
- 1 linguriță zahăr brun
- sare
- glutamat
Preparare:
Se amestecă ingredientele pentru marinată si se pune carnea tăiată bucățele pentru 1/4 de oră.
Bucățile de carne se dau prin amidon, se piperează, se prăjesc în ulei fierbinte împreună cu migdalele. Le scurgem și le ținem la cald.
Ghimbirul, ananasul și ardeiul tăiat cubulețe se prăjesc ușor, se sting cu suc de ananas și se lasă să dea un clocot.
Punem carnea și migdalele în sos și mai fierbem 10 minute, ca să se pătrundă.
Se servește cu orez fiert.


Găină cu ananas, Rețete culinare chinezești, 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu