Pagini

joi, 16 octombrie 2014

Conopidă cu bambus la tigaie

Conopidă cu bambus la tigaie


Timp de preparare: 3/4 de oră
Circa 130 kcal/porție
Ingrediente:
- 1/2 ceapă
- 375 g conopidă
- 200 g muguri de bambus
- 1 bucată rădăcină de ghimbir
- 1 lingură de unt
- 1 linguriță de șofran
- 1/2 linguriță cuișoare
- 1/2 linguriță coriandru
- curry
- sare
- trifoi comestibil pentru ornat
 Preparare:
Ceapa și mugurii de bambus se taie cubulețe. Conopida se desface buchețele. Rădăcina de ghimbir se taie mărunt.
Se topește untul în tigaie, se adaugă ceapa și ghimbirul, se presară șofranul, cuișoarele si coriandrul și se călesc înăbușit.
Conopida și mugurii de bambus se călesc împreună 5 minute, se sting cu puțină apă și se fierb acoperit 25 de minute.
Se condimentează cu curry și sare. Se ornează cu trifoi.
Se servește cu piure de cartofi

Conopida cu bambus la tigaie, Rețete culinare chinezești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu