Pagini

duminică, 12 octombrie 2014

Curcan cu tăiţei

Curcan cu tăiţei


Timp de preparare: 1 oră
Circa 870 kcal/porţie
Ingrediente:
- 150 g șnițel de curcan
- 30 g șuncă fiartă
- 1 lingură de făină
- 100 g tăiței cu ou chinezești
- 50 g morcov
- 4 lingurițe ulei
- 2 ouă
- 50 g germeni de soia
- ulei pentru prăjit
- 40 g creveți fierți și curățați
- 2 linguri de zahăr
- piper, sare
- 2 linguri sos de soia
- 30 g mazăre
- 1 praf de glutamat
Pentru marinată:
- sare, piper, zahar,
- 2 lingurițe amidon
- 2 linguri ulei
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de apă
Preparare:
Faceți marinata și puneți carnea tăiată fâșii subțiri cam 10 minute.
Fierbeți tăițeii în apă sărată până se înmoaie. Se scurg și se amestecă cu 4 linguri de ulei.
Încălziți tigaia, clătiți-o cu ulei, puneți ouăle bătute să se prindă apoi adăugați tăițeii şi prăjiți ușor.
Carnea, șunca, creveții și morcovii se prăjesc în altă tigaie şi se adaugă la tăiței.
Se pun mazărea şi germenii de soia și se mai prăjesc puțin împreună.
Totul se condimentează cu sare, piper, zahăr, sos de soia și glutamat.

Curcan cu tăiței, Rețete culinare chinezești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu