Pagini

marți, 23 septembrie 2014

Pui cu sirop de anason si fenicul

Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatit: 1 ora si 15 minute
Ingrediente:
- 1 pui de casa de 1,5 kg, gata curatat
- 15 catei de usturoi curatati de coaja
- ulei de masline
- 1/2 pahar de sirop de anason (pastis)
- 1 varf de cutit de piper Cayenne
- 1 lingurita de plante aromatice de Provence
- 200 g de masline negre, fara samburi
- 4 bulbi de fenicul
- untura de gasca
- sare, piper


Incalziti cuptorul la 200°C. 
Puneti sare si piper in interiorul puiului. Adaugati 5 catei de usturoi. Puneti puiul intr-un vas mare. Ungeti-l pe toate partile cu ulei de masline din abundenta. Stropiti cu sirop de anason. Adaugati sare, piper, piper Cayenne si presarati-l cu plante aromatice de Provence. Puneti in vas cateii de usturoi ramasi si maslinele negre, in jurul puiului. Puneti la cuptor pentru o ora si 15 minute. Totusi, nu uitati sa stropiti puiul de trei sau patru ori cu sosul pe care il lasa, adaugand, daca este necesar apa calda.
Intre timp, puneti la fiert bulbii de fenicul in apa cu sare, timp de 40 de minute. Scurgeti-i, taiati-i in doua pe lungime si caliti-i intr-o tigaie cu untura de gasca, pana cand devin aurii. Puneti-i in vas, in jurul puiului, in ultimul sfert de ora de coacere.
Taiati puiul in vasul in care l-ati gatit, pentru a putea recupera cat mai mult sos. Scoateti bucatelele pe un platou cald sau, mai bine, serviti direct din vasul in care a stat la cuptor.

Pui cu sirop de anason si fenicul

100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu