Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatit: 1 ora
Ingrediente:
- 4 ardei verzi dulci
- 2 cepe mari
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 6 rosii medii bine coapte
- 6 oua intregi
- un varf de cutit de piper Cayenne
-1 lingura de untura de gasca
- 4 felii groase de jambon crud
- sare, piper
Curatati ardeii verzi de samburi si de coaja, cu ajutorul unui varf de cutit. Opariti-i 2-3 minute in apa clocotita.
Curatati si tocati ceapa. Pisati usturoiul.
Incalziti uleiul de masline intr-o oala, caliti ceapa la foc mic, fara a o lasa sa se inchida la culoare. Adaugati rosiile taiate in sferturi, ardeii verzi si usturoiul. Sarati, piperati. Lasati la foc timp de 30-40 de minute, pana cand rosiile scot toata apa.
Intr-un bol, bateti ouale omleta. Sarati si piperati usor.
Turnati peste piperada si lasati sa fiarba, fara a amesteca. Spre sfarsit, va semana cu ouale batute. Adaugati un praf de piper Cayenne.
Lasati untura de gasca sa se topeasca in tigaie si rumeniti jambonul, 10-15 secunde pe fiecare parte.
Puneti-l apoi peste piperada.
Piperada basca
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu