Timp de pregatire: 12 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
- 600 g hasme
- 2 linguri de untura de gasca
- 4 bucati de carne de 200 g fiecare
- patrunjel cu frunza lata
- sare, piper
Incalziti cuptorul la 100°C.
Decojiti hasmele. Taiati-le in rondele subtiri. Intr-o tigaie mare, puneti la topit untura de gasca si caliti in ea ceapa la foc foarte mic, amestecand cu o spatula pana cand devine aurie, dar fara a se arde. Puneti sare si piper. Scoateti ceapa din tigale cu ajutorul unei spumiere si puneti-o pe hartie absorbanta, pentru a se degresa. Pastrati-o calda la cuptor impartita pe patru farfurii individuale.
In aceeasi tigaie si in aceeasi grasime, rumeniti la foc iute bucatile de carne, 1-2 minute pe fiecare parte, in functie de grosime si de preferinta.
Aceasta carne se serveste in sange, aproape cruda pentru cei care o prefera asa. Puneti sare si piper.
Scoateti farfuriile din cuptor si puneti carnea peste patul de ceapa. Decorati cu patrunjel.
File de vita pe pat de ceapa
File de vita pe pat de ceapa
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu