Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de inmuiere: 1 ora
Timp de gatit: 6 minute
Ingrediente:
> 50 g de prune uscate fara samburi
> 3 portocale netratate
> 4 caise
> 2 piersici galbene
> 200 g de stafide negre
> 200 g de stafide albe
>10 cl de vin dulce
> 40 g de fructoza
>1/2 lingura de scortisoara
> 35 g de iaurt grec natur
> 40 g de fistic tocat (pentru decor)
Inmuiati prunele intr-un bol cu apa timp de cel putin o ora. Scurgeti-le.
Cu un cutit pentru curatat, desprindeti bucati subtiri de coaja de portocala. Decojiti apoi portocala si scoateti miezul, inlaturand toata pielita. Scoateti sucul din alte doua portocale.
Spalati caisele. Taiati-le in doua si scoateti samburii. Puneti piersicile in apa clocotita pret de cateva secunde. Decojiti-le, scoateti samburii si taiati-le in felii. Clatiti stafidele si uscati-le.
Intr-o cratita, puneti piersicile, caisele, stafidele, prunele si miezul de portocala. Adaugati sucul de portocala, vinul dulce, fructoza si scortisoara. Dati in clocot, apoi acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 5 minute.
Scoateti toate fructele cu o spumiera si lasati sosul sa scada pana cand ajunge un sirop. Intr-un bol, amestecati siropul si iaurtul.
Repartizati compotul in patru farfurii adanci. Acoperiti cu iaurt.
Decorati cu coaja de portocala si fisticul tocat.
Compot traditional
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu