miercuri, 8 octombrie 2014

Tascute din aluat cu umplutura de raci



Timp de preparare:  l ora
Circa 330 kcal/portie
Ingrediente:
- 1 aluat de taitei cu ou
Pentru umplutura:
- 2 lingura de ulei (de arahide)
- 500 g raci nefierti
- 1 lingura sos de stridii
- 1 cl sherry
- sare
- l varf de cutit glutamina
- ½ lingurita amidon
- 4 linguri de supa de carne rece
- 250 g varza creata
Preparare:
1. Se intinde aluatul incet si prudent, apoi se taie in dreptunghiuri.
2. Se desfac racii si se taie marunt.
3. Carnea de rac se prajieste bine in ulei de arahide. Se adauga sosul de stridii, sherry si se condimenteaza cu sare si glutamina.
4. Amidonul (faina)se amesteca cu supa de carne avand grija sa nu aiba cocoloase si se incorporeaza in compozitia cu carnea de raci.
5. Varza creata se taie in fasii subtiri apoi marunt, se adauga la compozitie, se amesteca bine pana devine omogena, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
6. Umplulura se imparte pe dreptunghiuri. Se fac tascute in asa fel, incat sa  ramana o margine de un centimetru. Acestea se lipesc una de cealalta si se strang bine.
7. Se prajesc in tigaie sau in ulei abundent (friteuse).
Se servesc cu salata verde.

Tascute din aluat cu umplutura de raci Retete culinare chinezesti

Niciun comentariu: