miercuri, 8 octombrie 2014

Tascute din aluat cu umplutura de carne


Timp de preparare: 1 ora
Circa 510 kcal/portie.
Ingrediente:
- 1 aluat de taitei
 Pentru umplutura:
- 125 g carne tocata
- 1-2 linguri ulei (susan)
- 1 ceapa verde
- 1 catel de usturoi
-  Sare
- 1 lingura sos de soia
- 1 varf de cutit praf din 5 condimente
- ceapa verde (numai partea verde) taiata marunt
Preparare:
1. Se intinde o foaie subtire din aluat si se taie 10 dreptunghiuri de marimea unei carti postale.
2. Carnea tocata se prajeste bine in uleiul de susan amestecand fara incetare.
3. Ceapa verde se taie in felii subtiri si se adauga la carne, calindu-se scurt timp impreuna cu aceasta.
4. Catelul de usturoi se zdrobeste cu sare, se adauga la compozitia care se condimenteaza cu sosul de soia si cu praful obtinut din cinci feluri de condimente. Se ia de pe foc si se pune la racit.
5. Ceapa verde (numai partea verde) se incorporeaza in compozitie.
Carnea tocata se imparte pe dreptunghiuri. Se ruleaza, iar capetele aluatului se intorc spre interior(ca la sarmale). Se prajesc in ulei abundent
Se servesc cu un pahar de vin.


Tascute din aluat cu umplutura de carne Retete culinare chinezesti

Niciun comentariu: