sâmbătă, 11 octombrie 2014

Raţă dulce-acrişoară

Raţă dulce-acrişoară


Timp de preparare: 1 1/4 minute
Circa 980 kcal/porţie
Ingrediente:
- 500 g piept de raţă
Pentru sos:
- 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 linguriţă coriandru
- 1 linguriţă boia
- 1 linguriţă boabe de ienupăr
- piper boabe
- 75 ml oţet
- 4 linguri ulei de susan
- 1 lingură amidon
- 3-4 cepe verzi tăiate felii
- 1 morcov tăiat felii
- 1/2 mango tăiat cuburi
- 3 lychee tăiate în două
- 3 linguri pastă de tomate
- 1/2 lingură miere
- 1 praf de glutamat
- sare, piper de Seciuan
Preparare:
Pieptul de raţă se taie bucăţi de 3 cm. Ingredientele pentru sos se fierb în 3/4 l de apă sărată, până dă în clocot.
Se pune pieptul de raţă şi se fierbe cam 20 de minute, până se înmoaie. Zeama o păstraţi.
Carnea de raţă scursă bine se dă prin amidon şi se prăjeşte în ulei (de susan) încins cam trei minute.
Se adaugă legumele şi se călesc. Mango şi lychee cu 300 ml de zeamă se adaugă la celelalte ingrediente şi se fierb împreună. Se condimentează.
Se serveşte cu orez fiert.

Raţă dulce-acrişoara, Reţete culinare chinezeşti

Niciun comentariu: